Sri Lanka

Tag på rundrejse
på Sri Lanka

Giv dig selv en fantastisk og inspirerende oplevelse

Forlæng dit ophold på Sri Lanka med en rundrejse

Sri Lanka, beliggende i det Indiske ocean syd for Indien, er en sjælden og uspoleret perle, der byder på en mangfoldighed af unikke oplevelser. Rejsen rundt på Sri Lanka er intet mindre end fantastisk, og øen byder på en overflod af skatte. Den imponerende natur, berigende kulturelle oplevelser og de skønne strande skaber tilsammen en uforglemmelig helhed.

Denne perle i det Indiske ocean har en bemærkelsesværdig historie.
Med sine gamle monumenter, templer og det vidunderlige dyreliv, især elefanterne, afspejler øen en tidsalder, der næsten synes glemt.

Opdagelsesrejsende blev draget af dens frodige grønne områder, duftende krydderier og den tropiske livsstil.
Med en kulturhistorie på 2000 år, der er indgraveret i gamle steder og templer, otte af dem nu inkluderet på UNESCOs verdensarvsliste, har øen også oplevet nyere begivenheder som hollandsk og britisk besættelse, indtil den endelig opnåede uafhængighed i 1948.

I dag er Sri Lanka kendt for sin fortryllende te, turkisblå strande, eksotiske dyreliv, historiske minder og meget mere.
På trods af sin beskedne størrelse præsenterer øen en overraskende diversitet fra enhver vinkel.

Vores skræddersyede ture er skabt til at opfylde dine individuelle ønsker og behov. Du får ikke blot din egen private chauffør, men også en dedikeret personlig guide til hele turen. Den lokale befolkning på Sri Lanka byder altid velkommen med venlighed, smil og hjælpsomhed, og deres tilstedeværelse bidrager til at forstærke den allerede fantastiske oplevelse.

Hvis du drømmer om en mere afslappende ferie med sol og strand, kan vi naturligvis også opfylde dette ønske.
Gennem vores samarbejde med nøje udvalgte hoteller på tværs af øen, kan vi skræddersy din rejseoplevelse. Uanset om du ønsker at forlænge dit retreat eller skræddersy en omfattende rundrejse på Sri Lanka, er mulighederne åbne.

Forlæng dit ophold på Sri Lanka med en rundrejse

Flygt til et paradis på jorden, hvor du kan trave langs det gyldne sand og nippe til en frisk kongekokosnød, tage på safari gennem den frodige jungle for at se mægtige elefanter og undvigende leoparder og perfektionere dit golfsving på en fantastisk grøn golfbane.

Dette er et udendørs paradis og et sted at flygte til. Busser, tuk-tuks og knallerter, der alle larmende suser langs de travle gader.

Sri Lanka var et land, hvis buddhistiske fortid er som udbredt i dag, som det var for tusinder af år siden. Altså med sådan en lang arv er der et stort udvalg af templer, gamle klostre og monumenter at udforske, både i byen og gemt væk i øernes tætte skove.

Her finder du lokale kunstnere, der henter deres inspiration fra Sri Lankas dyreliv. Sri Lankas håndværk har en lang og pulserende historie. Gennem århundreder har øboerne produceret alt fra kniplinger, kunstfærdigt metal arbejde & udskæringer i træ. Buddhas hinduistiske guder, traditionelle srilankanske masker og elefanter er blandt de mest populære udskæringer.

Din drømmerejse venter på dig – lad os sammen gøre den til virkelighed

 

Dagsprogram

Det skal i opleve

Enhver detalje på denne rejse kan tilpasses. Ønsker I at forlænge jeres ophold, opgradere værelset eller opleve noget unikt, som ikke er inkluderet i programmet? Tag en samtale med jeres rejserådgiver, der er klar til at skræddersy rejsen, så den opfylder jeres præcise drømme.

Dag 1 - Ankomst til Colombo lufthavn – Rundtur i Negombo by – Overnatning på Heritance Negombo

NEGOMBO BY-TUR
En travl kystby beliggende på vestkysten ved mundingen af Negombo-lagunen, strækninger af gyldne strande, lækker lokal mad og en historie, der går tilbage til kolonitiden er nogle af de vigtigste grunde til at besøge Negombo.

Besøg det ikoniske Negombo fiskemarked eller glid langs den gamle hollandske kanal på en traditionel poruwa. Nattelivet i byen er energisk og pulserende, hvilket lokker dig til at opleve Negombo under måneskin.

Læs mere om Heritance Negombo her.

Dag 2 - Morgenmad på Heritance Negombo – Dambulla Cave Temple – Overnatning på Water Garden Sigiriya
DAMBULLA CAVE TEMPLE
Oplev de fascinerende tempelgrotter ved Dambulla. Træd ind gennem løvens mund i Det Gyldne Tempel, gå på opdagelse i de 5 grotter og mød Buddhaer, konger og guder i form af utallige skulpturer og vægmalerier, som skildrer store begivenheder i livet.

 
Når I ankommer, er Det Gyldne Tempel det første, der fanger blikket og lover godt for de videre oplevelser.
En kæmpe gylden Buddhastatue i flere etagers højde troner over tempelindgangen, hvor trappen op er flankeret af løvefødder.

På vej rundt i de 5 grotter møder I utallige skulpturer, som siddende Buddhaer, kæmpe liggende Buddhaer, guder og konger samt farvestrålende malerier.

Læs mere om Water Garden Sigiriya her.

Dag 3 - Morgenmad på Water Garden Sigiriya – Anuradhapuha – Minneriya National Park – Overnatning på Water Garden Sigiriya

ANURADHAPUHA
På rejser til Sri Lanka er en af de mest imponerende seværdigheder kongebyen Anuradhapura, kendt for sine enorme stupaer, hellige templer og en træafdeling, der minder om stedet, hvor Buddha engang mediterede. Oplev en fascinerende udflugt til disse historiske helligdomme.

I over 1.000 år tjente Anuradhapura som epicenter for civilisationen på Sri Lanka. De historiske spor kan spores tilbage til hele 400 år før vores nuværende tidsregning. Gennem årene blev byen udsat for talrige invasioner fra det sydindiske subkontinent, men den holdt stand indtil år 993. På sit højdepunkt husede området over 10.000 munke.

Ét af de mest hellige steder inkluderer Abhayagiri-klosteret, berømt for sin storslåede 75 meter høje stupa. Klosteret, der husede hele 5.000 munke, er kendt for den imponerende stupa kaldet Abhayagiri Dagoba og månestenen, der er delikat udskåret med motiver af dyr og fugle.

En yderligere betydningsfuld attraktion i Anuradhapura er Ruwanwelisaya Dagoba, en hvid stupa, der rejser sig 55 meter op i himlen.
Den er omkranset af en imponerende mur af elefantfigurer, stående skulder ved skulder. I området kan man også beundre de karakteristiske vandreservoirer, som Sri Lanka er kendt for. Disse reservoirer blev smukt konstrueret af tidligere konger for at bevare den dyrebare vandressource. Mens I går rundt i Anuradhapura, vil I også have fornøjelsen af at betragte de mange aber, der bebor området.

 

MINNERIYA NATIONAL PARK
I Østafrika udgør den imponerende migration en af de mest betagende begivenheder indenfor safariture. På Sri Lanka er denne begivenhed kendt som “The Gathering”. Oplev øjeblikket, hvor adskillige elefanter forenes for at spise, bade og parre sig i Minneriya National Park.
“The Gathering” bliver betragtet som en naturbegivenhed på niveau med den store migration.
Baggrunden for dette skue er en sø i Minneriya National Park, der ligger centralt i Sri Lanka. Søen blev skabt som et vandreservoir af kong Mahasen, der herskede fra 277 til 304 e.Kr.

Når søen trækker sig tilbage i den tørre periode fra juni til september, efterlader den en fugtig jord, der hurtigt bliver grøn. Dette går ikke ubemærket hen for elefanterne, der begiver sig til dette sted for at æde, tage mudderbade og parre sig. Elefanterne kan naturligvis ikke holde denne destination hemmelig, så den tiltrækker også mange andre dyrearter som aber, hjorte, krokodiller, og lejlighedsvis kan man spotte en sjælden leopard.
Stedet huser desuden en rig diversitet af fugleliv med hele 160 forskellige arter, inklusiv de storslåede og farverige indiske skovstorke, hejrer og pelikaner.

Læs mere om Water Garden Sigiriya her.

Dag 4 - Morgenmad på Water Garden Sigiriya – Sigiriya Rock Fortress – Hiriwadunna – Krydderifarm i Matale – Overnatning på Madulkelle Tea and Eco Lodge

SIGIRIYA ROCK FORTRESS
Få en enestående oplevelse ved at bestige den imponerende løveklippe, Sigiriya. Med 1202 trin op til det kongelige citadel er denne tur ikke egnet for dem med nedsat mobilitet, men alle i god fysisk form kan se frem til en uforglemmelig oplevelse ud over det sædvanlige.
Undervejs op vil I kunne beundre de smukke freskomalerier af yndefulde jomfruer, og I vil passere ruinerne af en lang spejlvæg.
Denne væg var engang blankpoleret klippe, der afspejlede solens stråler og var prydet med fine malerier. Mange tidligere besøgende har indgravet deres navne og efterladt graffiti her. Dog kan den ældste indskrift spores tilbage til omkring år 800, så det er ikke et nyt fænomen.

Lidt højere oppe, på et plateau, etablerede kongen en imponerende løveport. I vil fortsætte op ad en trappe, der flankeres af enorme løvepoter, der er hugget ud i stenen. Den sidste strækning mod toppen venter på jer. Når I når toppen, vil I blive mødt af en betagende panoramaudsigt. Nedenfor klippen vil I kunne betragte de fortryllende vandhaver i flere niveauer, designet til at lade vandet flyde fra bassin til bassin. Selvfølgelig blev der også anlagt vandhaver ved paladset på toppen. Tjenere var nødsaget til at bære vandet op ad de udhuggede trin på klippevæggen.

Mens I udforsker området, vil I opdage, hvordan paladset og fæstningen har været omgivet af disse velanlagte haver og vandbassiner.
Dette repræsenterer en form for grøn byplanlægning fra det 5. århundrede.


HIRIWADUNNA

Oplev ægte srilankansk landsbyliv ved at besøge Hiriwadunna Landsby. “Hiriwadunna Landsbyvandring” er en del af et græsrodsprogram, der er organiseret til fordel for de omkringliggende samfund ved at tilbyde selvbeskæftigelse og partnerskabsmuligheder. Hiriwadunna er en landsby med cirka 2500 indbyggere.

En tur i oksekærre og en sejltur på katamaran på Hiriwadunna Sø vil helt sikkert skabe uforglemmelige minder både for voksne og børn.
Efter en tur i terrængående køretøj og en afslappet katamaransejlads kan du nyde en traditionel frokost tilberedt af landsbyens kvinder og serveret i en lokal bolig. De vil demonstrere en traditionel madlavningsmetode, som gæsterne også kan deltage i.
En typisk og traditionel landsbyfrokost, serveret i lerpotter og støttet af et tag af siv, vil blive anrettet på et lotusblad.


KRYDDERIFARM I MATALA

Hvis mangfoldighed er livets krydderi, så må mangfoldigheden af krydderier, der bliver dyrket og høstet i Matale Spice Garden, være Sri Lankas uudødelige sjæl. Her finder du i overflod de fantastiske dufte, smagsoplevelser og medicinske egenskaber, der har gjort og fortsat gør Sri Lanka berømt.

Gå en tur i den velduftende grønne omgivelser og gennem kardemommeplantagerne i skyggen af enorme tropiske træer og giv din lugtesans en ny chance. Snus til, se og lær om muskatnød, peber, nelliker, karry, kanel og mange andre i Matale, og oplev Sri Lankas kulinariske rigdomme og traditionelle Ayurveda-terapi.

Læs mere om Madulkelle Tea and Eco Lodge her.

Dag 5 - Morgenmad på Madulkelle Tea and Eco Lodge – Temple of Tooth Kandy – Royal Botanical Gardens Peradeniya – Kandy Cultural Dance – Overnatning på Madulkelle Tea and Eco Lodge

TEMPLE OF TOOTH KANDY
For buddhister i Sri Lanka og i verden er Kandy en af de mest hellige steder, da det er hjemsted for “Dalada Maligawa” – Templet med den Hellige Tands Relikvie af Herren Buddha. Tæt ved, findes resterne af det kongelige palads Maha Wasala, Palle Wasala – hvor dronningerne boede, nu bruges til Nationalmuseet, Meda Wasala hvor andre nære slægtninge boede. I dag er det centrum for buddhismen, kunst, håndværk, dans, musik og kultur.

ROYAL BOTANICAL GARDENS PERADENIYA
På en udstrækning af 147 tønderland begyndte det i 1374 som en fornøjelseshave for kongerne i Gampola og Kandy.
Der findes mere end 5.000 arter af træer, planter og slyngplanter. Nogle sjældne og endemiske arter samt flora fra den tropiske verden findes i haven. Krydderihaven og Orkidehuset er populære blandt turister.

 

KANDY CULTURAL DANCE
Kulturel Danseforestilling er en inspirerende og simulerende forestilling med kunst, dans og kostbare ritualer fra den lokale kultur.
Disse danse udføres ved lokale ceremonier og ritualer ved brug af trommer og kostumer, der er unikke for hvert område.
Blandt attraktionerne er danseforestillingen, der fremstiller elefantens majestætiske gang, den farverige optræden fra påfuglen og de mystiske bevægelser fra kobraslangen.

Kandy Lake Club Dance startede i 1982 med det formål at skabe en kulturel danseforestilling, der samler alle Sri Lankas danseformer på ét sted. Det er den første kulturelle danseforestilling af sin art, der er etableret i Sri Lanka. Det er sidenhen blevet en turistattraktion for mange mennesker, der besøger landet og er interesseret i et glimt af dets rige kulturarv. Derfor har det været opført kontinuerligt i de sidste 35 år.

Læs mere om Madulkelle Tea and Eco Lodge her.

Dag 6 - Morgenmad på Madulkelle Tea and Eco Lodge – Togtur fra Kandy til Hatton – Overnatning på Ceylon Tea Trails

TOGTUR FRA KANDY TIL HATTON
Togrejsen til Hatton tages ikke kun af turister, men også af lokalbefolkningen selv. Dette er ikke bare en turistattraktion, det er livet for folkene i Sri Lanka. De frodige grønne bjerge er helt åndeløse.

Toget tager dig højt op i bjergene, gennem tætte skove og livlige, grønne te-marker, over broer, gennem tunneler, lokale landsbyer og forbi smilende ansigter. Hvis du kigger nøje efter fra tid til anden, vil du bemærke, at de farverigt klædte kvinder dukker op mellem te-markerne, mens de fortsætter med deres arbejde. Stationerne er gamle, og togene er endnu ældre, men det tilføjer noget til rejsen.
Det giver så meget karakter!

Læs mere om Ceylon Tea Trails her.

Dag 7 - Morgenmad på Ceylon Tea Trails – Dag på egen hånd – Overnatning på Ceylon Tea Trails

SRI LANKANSK MORGENMAD
Morgenmad på Ceylon Tea Trails er en magisk begyndelse på dagen, hvor naturens skønhed og kulinarisk nydelse forenes.
Omgivet af Sri Lankas frodige teplantager, byder morgenmaden på en symfoni af smagsoplevelser. Den friskbryggede Ceylon-te, hentet direkte fra nærliggende marker, tilbyder en autentisk forbindelse til områdets teavlstraditioner. Buffeten byder på friske frugter, hjemmebagte brød og lokale specialiteter, der spejler landets kulturelle rigdom.

Efter morgenmaden udfolder dagen sig på egen hånd. Mulighederne er mange: udforske nærliggende landsbyer, vandre i de grønne tebakker eller bare slappe af ved poolen. Dette er din tid til at fordype dig i lokal kultur og nyde områdets naturskønhed.

Efter en dag fyldt med eventyr, vender du tilbage til din luksuriøse indkvartering på Ceylon Tea Trails. Her omfavnes du af komfort, stil og ro, der giver dig den perfekte nattesøvn. Alt i alt er opholdet på Ceylon Tea Trails en sømløs blanding af naturskønhed, kulinariske oplevelser og luksuskomfort.

Læs mere om Ceylon Tea Trails her.

Dag 8 - Morgenmad på Ceylon Tea Trails – Vandflyver til Yala – Overnatning på Wild Coast Tented Lodge

VANDFLYVER TIL YALA
Tag Sri Lankas vandflyver og oplev øens varierede landskaber og historiske vartegn med denne eksklusive oplevelse.
Den luksuriøse oplevelse giver passagererne en fugleperspektivudsigt over det fortryllende landskab nedenfor og reducerer væsentligt rejsetiden til destinationer på tværs af landet.

Omgivet af grønne bjerge og livlige te-plantager udgør Castlereagh Reservoir i Central Hill Country i Sri Lanka en betagende udsigt.
Det omkringliggende landskab omkring reservoiret har frodigt grønt terræn med bemærkelsesværdigt klare nuancer af orange bredder, der adskiller det azurblå vand og landet.

Læs mere om Wild Coast Tented Lodge her.

Dag 9 - Morgenmad på Wild Coast Tented Lodge – Yala National Park – Overnatning på Wild Coast Tented Lodge
YALA NATIONAL PARK
Yala National Park er hjemsted for den højeste koncentration af leoparder i verden, men oplevelsen stopper ikke her.
Udover dette kan I også få glæde af synet af elefantflokkene, påfugle, krokodiller, sorte bjørne og meget mere.

Leoparden betragtes som en af de mest smukke store kattedyr, og at se det i sit naturlige habitat er en enestående oplevelse.
En af de mest bemærkelsesværdige destinationer i verden for dette er Yala National Park, der strækker sig ud mod strandene i det sydøstlige hjørne af Sri Lanka. Her finder I den største koncentration af leoparder i verden.

Mangfoldig natur resulterer i en rig variation af dyreliv. I Yala National Park findes der 44 forskellige pattedyrsarter, der inkluderer leoparder samt elefantflokke, sorte læbebjørne, vilde vandbøfler, hjorte, aber, vildsvin, desmerdyr, fiskekatte og den haleløse halvabe slankloris.
Her er også en rigdom af krybdyr som krokodiller og slanger. Safarituren udføres i jeres egen åbne Land Rover, som giver mulighed for udsyn på siderne. Turen varer 3-4 timer og afgår enten meget tidligt om morgenen eller sent på eftermiddagen.
Muligheden for at se leoparder er størst om morgenen.

Læs mere om Wild Coast Tented Lodge her.

Dag 10 - Morgenmad på Wild Coast Tented Lodge – Fortsæt til Bentota – Overnatning på Saman Villas
Check ind på Jetwing Saman Villas, hvor du vil finde et unikt og utvivlsomt romantisk boutiquehotel, der tager luksus til nye højder. Transporttiden er omkring 4 timer fra Yala til Bentota.

Nyd udvalget af smukt indrettede værelser, rummelige elegante interiører og store haver, der strækker sig ud mod baggrunden af Det Indiske Ocean.

Læs mere om Saman Villas her.

Dag 11 - Morgenmad på Saman Villas – Dag på egen hånd – Overnatning på Saman Villas
VALGFRI VANDUDFLUGTER
I kan opleve forskellige slags vandsportsaktiviteter i Bentota, så som vandski, windsurfing, bananbåd, wakeboarding, jetski, tubekørsel, havdykning, snorkling og surfing.

Hvis du er ny inden for vandsportens verden, tilbyder forskellige vandsportscentre kurser for at guide dig igennem dine oplevelser med bølgerne. Bentota er generelt en by fyldt med turister, især da de kommer for vandsporten, der tilbydes af næsten alle resorts, der er til stede der.

Læs mere om Saman Villas her.

Dag 12 - Hjemrejse til Danmark
I flyver hjem til Danmark, hvor I lander samme dag eller på dag 13 afhængig af jeres afgang. Hør mere med jeres rejserådgiver.

De Bedste Vandreture på Sri Lanka

bevæg dig ud af din komfortzone og udforsk naturen

Tag på en eventyrlig rejse gennem Sri Lankas fortryllende skønhed og mangfoldighed af natur ved at tage på nogle uforglemmelige vandreture.
At træde ud af din komfortzone og udforske øens utrolige landskaber til fods vil give dig en dybere forbindelse til naturen og en følelse af eventyr.

Så uanset om du er en erfaren vandrer eller en nybegynder, har Sri Lanka noget at tilbyde for enhver eventyrlysten sjæl.
At bevæge dig ud af din komfortzone og udforske disse smukke steder vil ikke kun give dig fysisk udfordring, men også en dybere forbindelse til naturen og dig selv.

Her er 9 bud på nogle af de bedste vandreture på Sri Lanka:

Der har været så mange forskellige indtryk at fordøje. Ikke mindst den smukke og varierede natur og det overdådige dyreliv – visse steder var det som at være i zoologisk have… bare uden bure! Hundredevis af elefanter, peberfugle, krokodiller, varaner, bjørne, aber, vildsvin, bøfler, isfugle etc. etc. Desuden interessante kulturoplevelser, en venlig befolkning, dejlig mad og gode hoteller. Vi var inden rejsen spændt på, hvordan det ville være at rejse rundt i en lille bil med et fremmed menneske i 17 dage. Her blev vi bestemt heller ikke skuffede. Vores guide/chauffør var både godt selskab og meget vidende om både natur og kultur. Og i øvrigt en god chauffør. Vi fik et fint venskab undervejs, og han fortalte gerne om sit eget liv og dagligdagen på Sri Lanka, som man jo ellers ikke altid kommer så tæt på som turist.

Linda

KONTAKT OS

SÅDAN BESTILLER I EN REJSE

Kontakt os

Ring på 61 16 30 14, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os"

ØNSKER OG GODE RÅD

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.

I FÅR EN REJSEPLAN

Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.

REJSEN LÆGGES FAST

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

VI HOLDER KONTAKT

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.

DU ER KUN ET ENKELT KLIK VÆK FRA DIN DRØMMEREJSE

Selected Value: 100000
Træk i slideren

Pin It on Pinterest

Share This